Logo
0 ks
za Kč 0,00
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Novinky
10.08.2020
Novinky pro léto 2020 k výročí 8 let od vzniku značky Habibi!
    Děláme si radost a Vám také :-) … Nač čekat na kulatiny :-)  Vážení chovatelé, velmi si vážíme Vaší mnohaleté přízně a cítíme závazek posouvat ... číst celé
04.05.2020
Habibi IMUNITA-4-All
NOVINKA! Představujeme Vám první z našich chystaných novinek. Habibi IMUNITA-4-All je směs toho nejlepšího od Alltechu a dalších důležitých živin pro ... číst celé
30.12.2019
PF 2020
Upřímně Vám děkujeme za důvěru a spolupráci v roce 2019. Budeme tu pro Vás i v tom dalším roce 2020 a přejeme Vám mnoho krásných chvil s Vašimi čtyřno... číst celé
Zobrazit všechny novinky
  1. Úvod
  2. PORADNA, VIDEA
  3. SENÁŽ-VÝROBA,VÝHODY,NEBEZPEČÍ

SENÁŽE - Výroba, výhody, rizika

 

Velké díky všem účinkujícím i sponzorům, za umožnění vzniku těchto videí:

Ing. Kateřina Blažková Ph.D., Výzkumý ústav živočišné výroby Uhříněves, Ústav výživy a krmení hospodářských zvířat - Zásady, výhody i nebezpečí krmení senáží.

Ing. Aleš Křivka, Alltech - Výroba senáží v praxi. Zásady správné konzervace. Rozlišení kvalitní a závadné senáže.

Ing. Karolína Poláková, Jezdecká škola Kocanda - zkušenosti chovatelky s krmením senáží.

Firma Claas - děkujeme za vynikající obrazové materiály.

 

SENÁŽ 1:

Výroba senáže.

Výhody senážování.

Princip konzervace.

Postup a zásady senážování.

Rizika spojená se senážováním.

 


 

SENÁŽ 2:

VÝHODY I NEBEZPEČÍ KRMENÍ SENÁŽÍ.

ZÁSADY KRMENÍ SENÁŽE KONÍM.

 

SENÁŽ 3:

Zkušenost chovatelky se senáží - zařazení do krmné dávky.

Výhody krmení senáží.

JAK ROZEZNAT KVALITNÍ A ZÁVADNOU SENÁŽ. Máselné kvašení.

 

Zajišťujeme pro Vás kvalitní inokulanty pro konzervaci senáží pro koně:

Homofermentativní inokulanty (kulturní bakterie) v kombinaci se stabilizátory (sorban a benzoan) urychlí fermentaci siláže zahubením kvasinek a plísní během počáteční aerobní fáze a inhibicí růstu nežádoucích mikroorganizmů. Siláž (senáž = siláž ze zavadlé píce) je pak stabilnější, méně se zahřívá po otevření a zachvává si vyššnutriční hodnotu. Ošetřený balík vydrží po otevření déle čerstvý.

Složka biologická - tedy kulturní mikroorganizmy, které řídí fermentaci senáže žádoucím způsobem tak, aby se rychle snížilo pH a došlo tak co nejdříve k zakonzervování píce. Dále obsahuje chemické konzervanty používané v potravniách - sorban draselný a benzoan sodný, které mají protiplísňový účinek. Chemická složka tak výrazně podpoří stabilitu senáže po otevření.

Jsme Vám k dispozici pro individuální poradenství - neváhejte nás kontaktovat na tel.: 733 326 168 nebo na info@habibiprokone.cz.

Pro doporučení senážního inokulantu potřebujeme informace podle návodu zde...

 

 

Kovodílna

 

 

 

Ing. Petr Kubal

+420 725 062 963

petr.kubal6@seznam.cz

 

Habibi pro koně
Logo
MVDr. Romana Babáková
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz
Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.