- Úvod
- PORADNA, VIDEA
- SENÁŽ-VÝROBA,VÝHODY,NEBEZPEČÍ
SENÁŽE - Výroba, výhody, rizika
Velké díky všem účinkujícím i sponzorům, za umožnění vzniku těchto videí:
Ing. Kateřina Blažková Ph.D., Výzkumý ústav živočišné výroby Uhříněves, Ústav výživy a krmení hospodářských zvířat - Zásady, výhody i nebezpečí krmení senáží.
Ing. Aleš Křivka, Alltech - Výroba senáží v praxi. Zásady správné konzervace. Rozlišení kvalitní a závadné senáže.
Ing. Karolína Poláková, Jezdecká škola Kocanda - zkušenosti chovatelky s krmením senáží.
Firma Claas - děkujeme za vynikající obrazové materiály.
SENÁŽ 1:
Výroba senáže.
Výhody senážování.
Princip konzervace.
Postup a zásady senážování.
Rizika spojená se senážováním.
SENÁŽ 2:
VÝHODY I NEBEZPEČÍ KRMENÍ SENÁŽÍ.
ZÁSADY KRMENÍ SENÁŽE KONÍM.
SENÁŽ 3:
Zkušenost chovatelky se senáží - zařazení do krmné dávky.
Výhody krmení senáží.
JAK ROZEZNAT KVALITNÍ A ZÁVADNOU SENÁŽ. Máselné kvašení.
Zajišťujeme pro Vás kvalitní inokulanty pro konzervaci senáží pro koně:
Homofermentativní inokulanty (kulturní bakterie) v kombinaci se stabilizátory (sorban a benzoan) urychlí fermentaci siláže zahubením kvasinek a plísní během počáteční aerobní fáze a inhibicí růstu nežádoucích mikroorganizmů. Siláž (senáž = siláž ze zavadlé píce) je pak stabilnější, méně se zahřívá po otevření a zachvává si vyššnutriční hodnotu. Ošetřený balík vydrží po otevření déle čerstvý.
Složka biologická - tedy kulturní mikroorganizmy, které řídí fermentaci senáže žádoucím způsobem tak, aby se rychle snížilo pH a došlo tak co nejdříve k zakonzervování píce. Dále obsahuje chemické konzervanty používané v potravniách - sorban draselný a benzoan sodný, které mají protiplísňový účinek. Chemická složka tak výrazně podpoří stabilitu senáže po otevření.
Jsme Vám k dispozici pro individuální poradenství - neváhejte nás kontaktovat na tel.: 733 326 168 nebo na info@habibiprokone.cz.
Pro doporučení senážního inokulantu potřebujeme informace podle návodu zde...