Prosíme zákazníky, kteří si přejí platit v Eurech, aby na horní liště přepnuli měnu e-shopu na eura. Příjemný nákup.
Logo
0 ks
za Kč 0,00
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Novinky
19.01.2023
SOUTĚŽ NA FACEBOOKU!
Dovolujeme si Vás pozvat na náš facebook, kde právě probíhá soutěž o balení IMUNITY-4-ALL!!! Neváhejte a připojte se k nám a zasoutěžte si o tento na... číst celé
31.12.2022
PF 2023  Vážení zákazníci, upřímně Vám děkujeme za Vaši přízeň a důvěru v roce 2022. Ať jste v roce 2023 šťastní, zdraví a ať je Váš každý den plný k... číst celé
05.06.2022
!!! NOVINKA !!! HABIBI ORGANIKA amino - omega BALANCER s Nukleotidy
Je to tady! Zhmotnění více než 2 let příprav!!! S hrdostí a radostí Vám představujeme naši novou úžasnou a GRANULOVANOU směs HABIBI ORGANIKA amino - o... číst celé
Zobrazit všechny novinky
  1. Úvod
  2. PORADNA, VIDEA
  3. SENÁŽ-VÝROBA,VÝHODY,NEBEZPEČÍ

SENÁŽE - Výroba, výhody, rizika

 

Velké díky všem účinkujícím i sponzorům, za umožnění vzniku těchto videí:

Ing. Kateřina Blažková Ph.D., Výzkumý ústav živočišné výroby Uhříněves, Ústav výživy a krmení hospodářských zvířat - Zásady, výhody i nebezpečí krmení senáží.

Ing. Aleš Křivka, Alltech - Výroba senáží v praxi. Zásady správné konzervace. Rozlišení kvalitní a závadné senáže.

Ing. Karolína Poláková, Jezdecká škola Kocanda - zkušenosti chovatelky s krmením senáží.

Firma Claas - děkujeme za vynikající obrazové materiály.

 

SENÁŽ 1:

Výroba senáže.

Výhody senážování.

Princip konzervace.

Postup a zásady senážování.

Rizika spojená se senážováním.

 


 

SENÁŽ 2:

VÝHODY I NEBEZPEČÍ KRMENÍ SENÁŽÍ.

ZÁSADY KRMENÍ SENÁŽE KONÍM.

 

SENÁŽ 3:

Zkušenost chovatelky se senáží - zařazení do krmné dávky.

Výhody krmení senáží.

JAK ROZEZNAT KVALITNÍ A ZÁVADNOU SENÁŽ. Máselné kvašení.

 

Zajišťujeme pro Vás kvalitní inokulanty pro konzervaci senáží pro koně:

Homofermentativní inokulanty (kulturní bakterie) v kombinaci se stabilizátory (sorban a benzoan) urychlí fermentaci siláže zahubením kvasinek a plísní během počáteční aerobní fáze a inhibicí růstu nežádoucích mikroorganizmů. Siláž (senáž = siláž ze zavadlé píce) je pak stabilnější, méně se zahřívá po otevření a zachvává si vyššnutriční hodnotu. Ošetřený balík vydrží po otevření déle čerstvý.

Složka biologická - tedy kulturní mikroorganizmy, které řídí fermentaci senáže žádoucím způsobem tak, aby se rychle snížilo pH a došlo tak co nejdříve k zakonzervování píce. Dále obsahuje chemické konzervanty používané v potravniách - sorban draselný a benzoan sodný, které mají protiplísňový účinek. Chemická složka tak výrazně podpoří stabilitu senáže po otevření.

Jsme Vám k dispozici pro individuální poradenství - neváhejte nás kontaktovat na tel.: 733 326 168 nebo na info@habibiprokone.cz.

Pro doporučení senážního inokulantu potřebujeme informace podle návodu zde...

 

 

Odborné poradenství

MVDr. Romana Babáková

+420 733 326 168

info@habibiprokone.cz

 

 

Internetový obchod

Mgr. Martina Skrejvalová

e-shop@habibiprokone.cz

Kovodílna

Ing. Petr Kubal

+420 725 062 963

petr.kubal6@seznam.cz

Habibi pro koně - kontaktujte nás
Logo
MVDr. Romana Babáková
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz